ПРЕ четири године Руси су у Сибиру наишли на бактерију стару 3,5 милиона година чији протеини наводно помажу јачању одбрамбеног механизма у људском организму, преноси The Siberian Times. Убрзо су Руси почели да убризгавају бактерију у мишеве, а потом и у људску крв, али све то једном научнику није било довољно. У потрази за "вечним животом" научник Анатолиј Бручков са задовољством је прихватио изазов и Bacillus F убризгао у - себе! 
Резултати су, како каже, невероватни:
- Радим као пас, а уопште се не умарам! - испричао Бручков за The Siberian Times. - Резултати експеримената с мишевима били су изврсни, па сам помислио да би било занимљиво испробати исто на човеку...Нисам дуго тражио добровољца.
Каже да није било ризика.
- Бактерију смо нашли у једном језеру, ту је била више од три милиона година. Локални људи годинама пију воду из тог језера и живе дуже него остали. Тако сам закључио да нема опасности ако је убризгам у себе...
Бручков признаје да ово није службени научни експеримент, али чини се да бактерија на њега утиче сјајно.
- Не могу да објасним ефекте. Али вам тврдим да се у две године нисам разболео. Нисам осетио никакве симптоме прехладе, није ме ни грло запекло. Можда бих требало да одем у неку клинику да ме детаљно прегледају и донесу суд.
Он је потврдио да се у његовој лабораторији још експериментише с бактеријом.
- Морамо да откријемо како та бактерија успорава старење. Шта држи механизам у животу? Како може то да се искористи? На тај начин би требало да се посматра цела прича...

Аутор: Јутарњи.хр