Translate

Претражи овај блог

ПОСЕБНЕ СТРАНИЦЕ | Покајање

среда, 9. септембар 2015.

Brutalno silovanje novinarke

Lara Logan, novinarka tv mreže" CBS", koja je pre četiri godine u Egiptu doživela brutalno silovanje, i danas se suočava sa posledicama ove tragedije. Ipak, od posla ne odustaje jer joj je on na prvom mestu.


Lara Logan u Kabulu 2007. godine
- Bahar (snimatelj) me je  pogledao i rekao mi je da moramo da idemo. Mislila sam da ću poginuti, mučenje je trajalo večno.  Silovali su me rukama oko 40 minuta, a u silovanju je učestvovalo od 200 do 300 muškaraca. Uživali su dok su mi nanosili bol- rekla je Lara.

Novinarka je februara  2011. godine izveštavala iz Kaira, u blizini Trga Tahrir, gde su se odvijali protesti protiv režima Hosnija Mubaraka. Pakao koji je doživela Lara trajao je  sat vremena.

Četri godine kasnije hrabra Lara  prolazi krog agoniju. Pre mesec dana je primljena u bolnicu zbog unutrašnjeg  krvarenja.
- Larino zdravlje je ugroženo. Posle napada u Egiptu često završi u bolnici. Nažalost, njoj je posao uvek na prvom mestu, a zbog takvog stava teško da može da ozdravi. Ona mora da ode na odmor i da operacijom reši zdravstvene problem-  rekao je Larin kolega  sa " BS" za "New York Times".

Svedok strašnih stvari koje je Lara doživela je i njen prijatelj Ed Butovski.

- Ljudi nemaju pojma kakve je psihičke traume imala nakon napada. Ali ona je najsnažnija žena koju poznajem, neverovatno je kako se suočila s tim i kako ne odustaje od posla koji obožava- rekao je on.

Lara ne želi da odustane, i dalje izveštava iz najopasnijih delova sveta.  Tako je nedavno bila u Iraku, i to na samo osam kilometara od pripadnika terorističke organizacije "ISIS". 
Njoj je istina najvažnija i vredna velikih žrtvi.
     ______ preuzeto : Žena

Нема коментара:

Постави коментар

Документарни филмови Сазвежђа З